Hamsiköy sütlacı, Trabzon'un Hamsiköy yöresine özgü bir sütlaç türüdür. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenen hamsiköy sütlacı, 2017 yılında coğrafi işaret belgesi almıştır. Sütlaç Türk Hava Yollarının ikram menüsünde yer almaktadır. Tarihçesi Hamsiköy sütlacı 1924'ten beri yapılmaktadır. Yapımı Hamsiköy Sütlacı'nın üretiminde yaklaşık olarak “2 litre çiğ inek sütü, 1 su bardağı pirinç, 1 su bardağı şeker ve yarım çay kaşığı tuz” kullanılmalıdır. Belirtilen oranlar birbiriyle paralel olarak değişim göstermektedir. Kullanılan Malzemeler ve Ölçüleri Hamsiköy sütlacı yapmak için kullanılan malzemeler. 2 litre tam yağlı çiğ süt 1 su bardağı pirinç 1 su bardağı şeker Yarım çay kaşığı tuz Fındık Kaynakça Kategori:Trabzon mutfağı Kategori:Türk mutfağındaki sütlü tatlılar