küçükresim|250px|Harissa sosu Harissa (Mağrip Arapçası:هريسة) harīsa) Tunus kökenli bir biber salçasıdır. Ana malzemeleri kavrulmuş kırmızı biber, Bakluti biberi, Serrano biberi ve diğer acı biberler, baharat ve otlardır. Sarımsak macunu, kişniş tohumu, safran, gül veya kimyon ve ayrıca biraz sebze veya zeytinyağı sunumda kullanılır. Genellikle Fas, Cezayir, Tunus ve Libya'da tüketilir. Dış bağlantılar Tunisian Harissa Recipesource.com The Japanese Discover Tunisian Harissa allvoices.com Tunisian Harissa Recipe Harissa Recipe Foodista Kaynakça Kategori:Tunus mutfağı Kategori:Cezayir mutfağı Kategori:Afrika mutfağı Kategori:Sıcak soslar Kategori:Arap mutfağı Kategori:Libya mutfağı Kategori:Akdeniz mutfağı Kategori:Suudi Arabistan mutfağı Kategori:Acı biber Kategori:Gıda ezmesi Kategori:Türk mutfağı Kategori:Hatay mutfağı