Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

helene darroze at the connaught

barisarslandoib

Well-known member
Katılım
26 Mayıs 2024
Mesajlar
945
Helene Darroze'nun Londra Mayfair'da Connaught otelin içindeki 3 yıldızlı muazzam restoranı. Çok şık yerlerde yemek yedim ama ilk kez burada awestruck oldum diyebilirim. Mekan inanılmaz class. Servis muazzam, bu tarz yerlerde servis biraz robotik olur normalde, burada hem çok tatlı hem de hafif flirty idi, benim çok hoşuma gitti, altı üstü yemek yiyeceğiz aq ciddiyete gerek yok. Servisten önce içinde yoğun kişniş olan bir sos varsa sossuz servis yapmalarını rica ettim, adamlar onun yerine alternatif bir sosla servis yaptı, helal olsun. Biz kışın gittik menü bu şekildeydi. Gavat bir mod, kinaye olduğu aşırı bariz bir entryimi gg diye silmeseydi 6 ay önce yorumumu sıcağı sıcağına yazardım ama bugüne kısmet oldu ancak. Yemeklerin hepsi hem gerçekten çok lezzetli hem de çok unique lezzetlerdi. Çok bayılmadığım bir tek venison oldu, geyik eti ilk kez yedim ve aroması çok hoşuma gitmedi, muhtemelen sous vide pişmiş olmasına rağmen biraz da kuruydu bence, bir daha gitsem kesin wagyu tercih ederim. Pear hayatımda yediğim en iyi tatlıydı, içindeki armudun (bildiğiniz armut) tadı o kadar güzeldi ki biz bunca yıldır armut diye ne yedik acaba diye düşünmeden edemedim. Scallop severim ama çok az yer iyi yapabiliyor, çok ağır ve sert oluyor iyi hazırlanmayınca. Burda yediğimiz kusursuzdu, hem çok hafif hem de yumuşacıktı, havuç çok yakışmış gerçekten. Kalkan çok iyiydi ama en iyi kalkan tabağı ödülü Türk Fatih Tuğak'a gidiyor maalesef. Havyar sevmeyen biri olarak ilk coursedaki havyar tabağına bayıldım, havyar ve pancarın lezzetleri çok dengeliydi. Bilmesem yediğim şeyin havyar olduğunu anlar mıydım emin değilim, çok smooth bir lezzetti. 7 course yemekle birlikte sayısını hatırlamadığım kadar amuse bouche geldi. Yemek 3.5 saate yakın sürdü ve son gelen signature tatlıları olan rombaba'yı yiyemedik bile. Hayatımda hiç bu kadar doyduğumu hatırlamıyorum, porsiyonların büyüklüğü tek eksisiydi. Matching menüdeki şarap seçimleri spot oldu. Yalnız menüde çok fazla ekstra var, service fee girişte bir kadeh şampanya falan derken 225 euro yazan yere adam başı 700 euroya yakın bir hesap ödedik, ayağınızı denk alın. 2. ye gitmem büyük ihtimalle (belki pear'ın hatrına giderim) ama yaşadığım en iyi fine dining deneyimiydi. Ellerine sağlık.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri