Kadir Özer, Ardahan'da şarküteri işi yapmasının ardından arıcılık yapmaya başladı. İstanbul'da restoranlarda şeflik yapmış olan Özer, arıcılığa dönerek yaklaşık 300 kovana sahip oldu. Özer, bal üretiminin yanı sıra propolis, polen, arı sütü, apilarni, arı ekmeği ve arı zehri gibi ürünler de üretiyor.
Özellikle arı zehrinin değerli olduğunu belirten Özer, kozmetik ve sağlık sektöründe kullanılmasından dolayı gramını yurt içinde 100 dolardan satıyor. Arı zehrini kovanlardan zarar vermeden toplamak için özel bir cihaz kullanan Özer, arıcılardan hem arı zehri toplamaya hem de üretimi öğrenmeye de başladı.
Arı zehrinin kilogramı pazarda 100 bin doları buluyor. Özer, arı zehrinin kimya, ilaç ve kozmetik alanında kullanılmasından dolayı çok değerli olduğunu söylüyor.