sağ|küçükresim|Hongshao rou Hongshao rou (; birebir çevirisi "kırmızı kızarmış et"), Çin mutfağında klasik bir domuz etli yemektir. , yemeğin esasını oluşturur ve zencefil, sarımsak, aromatik baharatlar, acı biber, şeker, yıldız anason, açık ve soya sosları ve pirinç şarabıyla pişirilir. Etin yağı ve derisi jelatinimsi, yumuşak ve ağızda eriyen bir şekil alana kadar pişirilir ve sosu genellikle koyu, tatlı ve biraz yapışkandır. Bu ağızda erime özelliği, pişirme aşamasında suyun çekilmesi ve koyulaşmasından kaynaklanır. Genellikle buğulanmış pirinç ve koyu yeşil sebzelerle, sık sık da tatillerde servis edilir. Yemeğin sularını emmek için sık sık çok haşlanmış tavuk yumurtasıyla da servis edilir. Çin'in farklı yörelerinde farklı versiyonları vardır, ancak Hunan usulü, Başkan Mao'nun en sevdiği yemeklerden biri olarak bilinir; sık sık "Mao ailesi usulü hongshao rou" lakabıyla anılır ve Çin çapında "Mao usulü mutfağı"nda uzmanlaşmış Hunan lokantalarında servis edilir. Yemeğin popülerliğinden dolayı Hunan Eyâlet Hükûmeti, yemeğin tarifini kanun hâlinde topladı ve otantik hongshao rouda yalnızca meşhur ırkından domuz etinin kullanılabileceğini hükmetti. Ayrıca bakınız Kaynakça Kategori:Çin mutfağı Kategoriomuz eti yemekleri