Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Hongshao rou

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
sağ|küçükresim|Hongshao rou Hongshao rou (; birebir çevirisi "kırmızı kızarmış et"), Çin mutfağında klasik bir domuz etli yemektir. , yemeğin esasını oluşturur ve zencefil, sarımsak, aromatik baharatlar, acı biber, şeker, yıldız anason, açık ve soya sosları ve pirinç şarabıyla pişirilir. Etin yağı ve derisi jelatinimsi, yumuşak ve ağızda eriyen bir şekil alana kadar pişirilir ve sosu genellikle koyu, tatlı ve biraz yapışkandır. Bu ağızda erime özelliği, pişirme aşamasında suyun çekilmesi ve koyulaşmasından kaynaklanır. Genellikle buğulanmış pirinç ve koyu yeşil sebzelerle, sık sık da tatillerde servis edilir. Yemeğin sularını emmek için sık sık çok haşlanmış tavuk yumurtasıyla da servis edilir. Çin'in farklı yörelerinde farklı versiyonları vardır, ancak Hunan usulü, Başkan Mao'nun en sevdiği yemeklerden biri olarak bilinir; sık sık "Mao ailesi usulü hongshao rou" lakabıyla anılır ve Çin çapında "Mao usulü mutfağı"nda uzmanlaşmış Hunan lokantalarında servis edilir. Yemeğin popülerliğinden dolayı Hunan Eyâlet Hükûmeti, yemeğin tarifini kanun hâlinde topladı ve otantik hongshao rouda yalnızca meşhur ırkından domuz etinin kullanılabileceğini hükmetti. Ayrıca bakınız Kaynakça Kategori:Çin mutfağı Kategori:Domuz eti yemekleri
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri