Huachinango a la Veracruzana (Veracruz tarzı kırlangıç balığı), Meksika'nın Veracruz bölgesine ait klasik bir balık yemeğidir. Doğu Meksika'nın güney sahili bölgesinde pişirilen klasik bir yemek örneğidir. Veracruz'da ünlü olan bir yemek türü olarak bilinir. Yemeğin yapımında İspanyol ve sömürge öncesi Meksiko usulü malzemeler ve pişirme yöntemleri kullanılır. Zeytin ve kaparinin kullanımı yemeğe Akdeniz yemeklerindeki lezzeti katmakta, ve İspanyol etkisini göstermektedir. Geleneksel olarak, bütün bir kırlangıç balığı kullanılır, balığın içi temizlenip ve ayıklandıktan sonra; limon suyu, tuz, biber, küçük hindistan cevizi ve sarımsak ile marine edilir. Soğan, sarımsak, domates, jalapeño, zeytin ve bitkilerden bir sos yapılır ve daha sonra balık bu sosla pişirilir. Kapari ve kuru üzüm de ayrıca kullanılabilir. Eğer kırlangıç balığı bulunamazsa, başka bir tür kaya balığı kullanılabilir. Yemek en sonda geleneksel olarak küçük haşlanmış patatesler ve Meksika-tarzı beyaz prinç ile servis edilir. Ayrıca bakınız Meksika yemekleri listesi Kaynakça Genel kaynaklar Kategori:Veracruz'da kültür Kategori:Meksika mutfağındaki balık yemekleri