Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Hyatt Vakfı

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
Hyatt Vakfı (İngilizce: Hyatt Foundation), 1979 yılında Chicago’lu iş insanı Jay Pritzker ve eşi Cindy Pritzker tarafından Pritzker Mimarlık Ödülü'nü vermek amacıyla kurulmuş ABD kökenli bir vakıftır. İlk ödülü ABD kökenli bir mimar olan Philip Johnson’a Dumbarton Oaks'da 1979 yılında takdim eden vakıf, günümüze kadar alanında başarılı mimarlardan birisine senede bir ödül sunmuştur. Mimarlık alanının Nobel ödülü olarak kabul edilen Pritzker Mimarlık Ödülü bir tek 1988 yılında iki mimara (Oscar Niemeyer ve Gordon Bunshaft) verilmiştir. Mimarlık sektoründe tecrübeli ve ilgili akademisyenler, eleştirmenler bu ödül için komisyona aday gösterebiliyor. Ayrıca her sene 1 Kasım’a kadar, ülkesinde lisanslı herhangi bir mimar da kişisel tavsiyesini komisyona bildirebiliyor. Her senenin ilkbaharında oluşturulan jüri ise mimarlık, iş dünyası, eğitim, basın ve kültür alanlarında tanınmış beş ila dokuz uzmandan oluşup, o senenin ödülün sahibini ilkbaharın başında seçmek için toplanır. 100,000 Amerikan Doları ile Vitruvius’den esinlenerek tasarlanan ve üzerine Latince: Firmitas, Utilitas, Venustas (Türkçe: Sağlamlık, İşe Yararlık, Zariflik) yazılmış bir bronz madalya ödül olarak verilmektedir. 1987 yılına kadar madalya yerine Henry Moore tarafından tasarlanmış heykeller, para ödülüne ek olarak, verilmekteydi. Hyatt Vakfı’nın başkanı olan Thomas J. Pritzker, aynı zamanda kurucu üyeleri olan Jay Pritzker ve eşi Cindy Pritzker’in oğludur. Martha Thorne ise 2005 yılında beri Hyatt Vakfı bünyesindeki Pritzker Mimarlık Ödülü komisyonunun başkanlığını yürütmektedir. Kaynakça Kategori:Amerika Birleşik Devletleri'ndeki vakıflar Kategori:Uluslararası vakıflar Kategori:1979'da kurulan dernekler ve vakıflar
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri