küçükresim|Imagawayaki Imagawayaki , özellikle Japon festivallerinde yenilen bir Japon tatlısıdır. Özel bir tavada hamurdan yapılır ve tatlı azuki fasulyesi ezmesi ile doldurulur, ancak vanilya muhallebi, farklı meyve sarnıçları ve reçelleri, köri, patates, mayonez farklı et ve sebze dolguları gibi daha geniş çeşitlilikte dolguların kullanımı giderek daha popüler hale gelmektedir. Imagawayaki, dorayakiye benzer, ancak dorayaki pişirildikten sonra dolgu etrafında iki ayrı kreptir ve sıklıkla soğuk olarak servis edilir. Kaynakça Dış bağlantılar "Between Kaiten'yaki, Ōban'yaki and Imagawayaki" by Tsutomu Kushima. He is an investigator of the popular culture of Shōwa period. Nijyūyaki Jōhō Gozasōrō Inc. Kategori:Wagashi Kategori:Kekler