Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

İMECE

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
İMECE , TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü (TÜBİTAK UZAY) tarafından tasarlanıp geliştirilen ve yüksek çözünürlüklü görüntü sağlamak üzere Türkiye'de üretilen bir yer gözlem uydusudur . Proje İMECE Uydu Sistemleri Altyapı Projesi, Kalkınma Bakanlığı'nın 2013 yılı yatırım programına alınmıştır. BİLSAT-1, RASAT ve Göktürk-2 deneyimleriyle, yatırım programı destekli "IMECE Uydu Alt Sistemleri Geliştirme Projesi" başlatıldı. Bu proje, submetre sınıfı hassas çözünürlüğe sahip elektro-optik uydu kameraları ve haberleşme sistemlerinde kullanılabilen uydu alt sistemlerinin yerli geliştirme altyapısını oluşturmak amacını taşımaktadır. Proje, yüksek çözünürlüklü görüntüleme uydularında yıldız izleyici, güneş sensörü, elektrikli itme sistemi, yük veri kaydı sıkıştırma biçimlendirme ünitesi ve yeni nesil uçuş bilgisayarı geliştirmeyi hedeflemektedir. Ayrıca bunları ekonomik değere dönüştürmeyi amaçlamaktadır. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenen İMECE Uydu Projesi, Ocak 2017'de başlamıştır. Haziran 2020'de uzay aracının termal yapısal verimlilik modülünün montaj entegrasyon faaliyetleri tamamlanmış ve uzay aracında titreşim testleri başlamıştır. Bu testleri uçuş modülünün montaj faaliyetleri izlemiştir. Uydu, Transporter-7 görevinin bir parçası olarak SpaceX'in Falcon 9 Blok 5 roketiyle 15 Nisan 2023'te fırlatılmıştır. Özellikler Uzay aracı, TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü (TÜBİTAK UZAY) tarafından Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ)'nin Ankara Kahramankazan'daki tesisinde üretilmiştir. Beş yıl süreli bir görev için planlanan uydu, 800kg (1.800lb) ağırlığında olup güneş eşzamanlı yermerkezli yörüngede 680km (420 mil) yükseklikte bulunacaktır. Tek karede 13,9km × 16,2km (8,6 mil × 10,1 mil) görüntü alanına sahip olacak ve Pankromatik (PAN): 0,99 m (3ft 3 in), Çok Spektral (MSI): 3,96m (13,0ft) görüntü çözünürlüğüne sahip olacaktır. Kaynakça Kategori:TÜBİTAK ürünleri Kategori:Türk uyduları Kategori:2023'te uzay çalışmaları
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri