küçükresim|sağ|upright=1.14| [[Dosya:Tapioca, aka boba.jpg|200px|küçükresim|Tapyokalar]] İnci çayı (çince: 珍珠奶茶; pinyin: zhēnzhū nǎichá, 波霸奶茶; bōbà nǎichá) (inci sütlü çay, kabarcık sütlü çay, tapyoka sütlü çay, boba çayı veya boba olarak da bilinir) 1980'lerin başında Tayvan'da ortaya çıkan çay bazlı bir içecektir. Inci çayı yaygın olarak çiğnenebilir Tapyoka incisi'nden ("boba") oluşur, ancak aynı zamanda çim jölesi, aloe vera, kırmızı fasulye, patlayan boba, diğer aroma ve soslarla da yapılabilir. İnci çayları iki kategoriye ayrılır: sütsüz çaylar ve sütlü çaylar. İnci çayları siyah çay, yeşil çay veya oolong çaylarından yapılır. Sütlü çaylar genellikle süt tozu veya taze süt içerir, ancak yoğunlaştırılmış süt, badem sütü, soya sütü veya hindistancevizi sütü de kullanılabilir. Galeri Kaynakça Kategori:Sütlü çay Kategori:Çay çeşitleri Kategori:Harmanlanmış çay Kategori:Tayvan içecekleri Kategori:Tayvan icatları Kategori:Alkolsüz içecekler Kategori:Çay kültürü