İnci Pastanesi'nin Kuruluş Hikayesi
Luca Zgonidis, 1910 yılında Arnavutluk'ta doğmuş ve 15 yaşında İstanbul'a gelmiştir. Babasının vefatının ardından pastacılık mesleğine adım atmıştır. Pastacılık inceliklerini Tokatlıyan ve Park Otel'de ustalığını geliştirmiştir. Daha sonra dört ortak, Tepebaşı'nda bir yapıdaki bodrum katında pastacılık yapmaya başlamıştır. İki ortak, İstiklal Caddesi'nde bulunan İnci Pastanesi'nin yerini kiralamaya karar vermiş ve 1940'ların parasıyla 45 bin TL hava parasını ödeyerek mekânlarını tutmuşlardır. Dolar o dönemde 38 kuruşken, zorluklarla dolu ilk günlerinde ancak ucu ucuna geçinen Luca Zgonidis, bir gazeteciye verdiği röportajda, "O zamanlar kar pek görünmüyordu. Ancak bir şey icat edip, isim uydurunca işler değişti. Anlayacağınız, Profiterol'ün hem tarifi hem de adı uydurmacaydı." demiştir.
Luca Zgonidis, 1910 yılında Arnavutluk'ta doğmuş ve 15 yaşında İstanbul'a gelmiştir. Babasının vefatının ardından pastacılık mesleğine adım atmıştır. Pastacılık inceliklerini Tokatlıyan ve Park Otel'de ustalığını geliştirmiştir. Daha sonra dört ortak, Tepebaşı'nda bir yapıdaki bodrum katında pastacılık yapmaya başlamıştır. İki ortak, İstiklal Caddesi'nde bulunan İnci Pastanesi'nin yerini kiralamaya karar vermiş ve 1940'ların parasıyla 45 bin TL hava parasını ödeyerek mekânlarını tutmuşlardır. Dolar o dönemde 38 kuruşken, zorluklarla dolu ilk günlerinde ancak ucu ucuna geçinen Luca Zgonidis, bir gazeteciye verdiği röportajda, "O zamanlar kar pek görünmüyordu. Ancak bir şey icat edip, isim uydurunca işler değişti. Anlayacağınız, Profiterol'ün hem tarifi hem de adı uydurmacaydı." demiştir.