Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

İnjera

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
İnjera Afrika ülkelerinde çeşitli tahıllare hazırlanan bir mayalanmış yassi ekmek türüdür. Somali'nin kuzey bölgelerde lahooh olarak biliniyor. Etiyopya'da geleneksel olarak teff unundan, Somali de ise sorgum unundan yapılıyor ama darı, arpa ve pirinç de kullanılıyor. Tritikale tahılı Kuzey Etiyopya'a 1990'larda getirildi ve o zamandan beri bu bölgede injera yapımında kullanılmaktadır. Yapım İnjera ekmeği un, su ve fermente edilmiş taze maya ile yapılır. un için maya eklenir. Tuz ekmeği daha kıtır yapar ve isteğe bağlı eklenebilir. Kullanılan tahıl ve yöresel geleneklere bağlı olarak injera hazırlama yöntemi değişebiliyor. Tadı tatlı, ekşi ve orta ekşi olabiliyor. Elenmiş una su ve önceki yapımdan kalmış fermente hamur eklenir. Gerektikçe su ilave ederek hamur yoğrulur ve fermente edilmeye bırakılır. Üzerinde biriken sarı sıvı madde dökülür. Suda kaynatılmış küçük bir hamur parçasını hamurla karıştırarak kalın kıvamlı bir sıvı hamur elde edilir. Hamur kabardıktan sonra önceden ısıtılmış mitad adlı toprak tavada pişirilir. Somali'de sorgum unu ile yapılan injera tatlı olur ve bazen yumurta da içerir. Somali'de kahvaltıda çay ve saf yağ ile birlikte injera ekmeği yenir. Öğle ve akşam yemeklerinde güveç, yahni veya çorba ile yeniliyor. Kaynakça Kategori:Etiyopya mutfağı Kategori:Yassı ekmek Kategori:Fermantasyon Kategori:Mayalanmış yiyecekler Kategori:Somali mutfağı Kategori:Afrika mutfağı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri