İsfidbâc(Farsça:سوپ سفید) bir çeşit et yemeğidir. Farsça beyaz çorba anlamına gelir.Osmanlı mutfağında ve Abbâsî mutfağında yapılan yemektir. Mehmet Bini Mahmudu Şirvani (Kitâbü't-Tabîh (Bağdâdî)) tarifinde içine turak otu (turuz otu)(Anethum graveolens) konulur. Malzemeleri yağlı koyun eti (but tarafından), kuyruk yağı, tuz, su, soğan, nohut, badem içi, kimyon, kişniş, karabiber, çörek otudur. Osmanlı Mutfağında Çeşitleri Kitâbü't-Tabîh (Bağdâdî) Kitâbü't-Tabîh (Bağdâdî)de isfidbâc tarifi verimiştir. Kaynakça Kategori:Türk mutfağındaki et yemekleri Kategori:Osmanlı mutfağındaki et yemekleri Kategori:Arap mutfağındaki et yemekleri