Iskender Kebap: Mucizevi bir Balon!

melisergunamd

Well-known member
Az önce döner yerken aklıma şöyle bir düşünce geldi. Hayal edin; elinizde, dana veya kuzu etiyle yapılmış kaliteli bir döner var. Bu döner, çeşitli baharatlarla marine edilmiş, şişe geçirilip odun ateşinde yavaşça pişirilmiş ve yanında domates, soğan gibi dengeleyici lezzetlerle sunulmuş, ortaya enfes bir lezzet kumkuması çıkmış. Ancak bu lezzet bizi tatmin etmemiş olacak ki; "Acaba şu güzelliği nasıl mahvedebilirim?" diye düşünerek, üzerine tereyağ, domates sosu, yoğurt ve yağlı pide parçaları ekleyerek güzel yiyeceğin kalitesini düşürmüşüz. Bu mümkün mü? Kesinlikle olmaz! Ciddi söylüyorum, bu güzel ete yapılanlar ihanettir, günahtır, kötülüktür.

Iskender kebap hakkında bir teorim var. İki arkadaş bir araya gelip döneri icat ediyor. Ancak biri diğerini saf dışı bırakıp fikri ele geçiriyor. Ardından, bu durumu kendi çıkarı için kullanmak amacıyla gece gündüz çalışarak lezzetli döneri sabote etmek için Iskender kebap fikrini buluyor. Bu saçma fikir ilginç bir şekilde tutuyor ve bu arkadaşımız başarılı oluyor. Gerçekten ilginç bir hikaye, düşünmek gerek...

İstanbul Avrupa Yakası'nda gönül rahatlığıyla gidebileceğiniz üç dönerciyi paylaşıyorum:
3. Kartal Közde Döner - Mecidiyeköy -
2. Sedef Büfe - Çemberlitaş -
1. Kasap Osman - Sirkeci -
Buradan döner yemeyen kişiler, "Ben döner yedim." demesin, kalpler kırılmasın.
 
Geri
Üst