Son 2 haftadır yaptığım tespit şöyle: Spor yaptığım için her sabah yumurta yiyorum. Full katı yumurta baydığı için sürekli yiyince kayısı kıvamı tercih ediyorum. Kaynadıktan sonra 120'ye kadar sayıyorum ama bilgiler uymaz çünkü ne zaman kaynadığını bilmiyorum zira spora devam ediyorum. Deneye yanıla aynı kaba aynı miktar su ve aynı sayıda yumurta koyunca 13 dakikada istediğim kıvamda olduğunu buldum. 2 senedir bu şekilde devam ettim. Yazları hem musluk suyunun hem havanın daha sıcak olması nedeni ile 12,5 dakikaya kadar indirdiğim oldu. Sayaç kuruyorum, alarm çalınca suya tutup buz aküsü ile hızlı soğutuyorum. Buraya kadar okuduysanız, derdimi sikmeden önce şunu söyleyeyim: 13 dakika dolup ocağa koştuğumda su kaynamamış oluyor. Dedim süre doldu, olmuştur ama yumurtalar bayağı rafadan çıktı. Bunun bence tek nedeni var: verilen gazın randımanının düz hava veya başka bir şey katılarak düşürülmesi. Hadi yemek bir tık geç pişsin. Kışın kombi ne yapacak? Bir de sayaçtan geçen hava miktarı 13 dakika yerine 15 dakika kaynattığımda daha fazla olacak. Yani aynı yemeği daha fazla metreküp gaz ile pişireceğiz, evi ısıtırken sayaçtan daha fazla gaz geçerek faturamızı kabartacak mı? Mühendis yazarlardan ricam, bunun mümkün olup olmadığı. Ben saçmalıyor muyum yoksa hakikaten kaynama süresi uzayabilir mi böyle numaralarla. (bkz: hesap ver botaş)