Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

İsviçre çikolatası

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
[[Dosya:Lindt_petits_desserts.jpg|küçükresim| Lindt & Sprüngli'nin İsviçre çikolatası]] [[Dosya:Swisschocolateinsupermarket.jpg|küçükresim| Migros süpermarketinde İsviçre çikolatası]] İsviçre çikolatası, İsviçre'de üretilen çikolatadır. Kakao çekirdekleri ve şeker gibi diğer malzemeler İsviçre dışından gelebilse de, çikolatanın asıl üretimi İsviçre'de yapılmalıdır. İsviçre çikolataları, birçok ünlü uluslararası çikolata markasıyla yüksek kalite konusunda uluslararası bir ün kazanmıştır. İsviçre, özellikle sütlü çikolatasıyla ünlüdür. 1875'te İsviçreli bir şekerlemeci olan Daniel Peter, yoğunlaştırılmış süt kullanarak ilk katı sütlü çikolatayı geliştirdi. Yoğunlaştırılmış süt, Peter'ın Vevey şehrindeki komşusu Henri Nestlé tarafından icat edilmiştir. Tarihi 17. yüzyıl İsviçre'de çikolata işlenmelerinin başlangıcı oldu. 18. yüzyılda çikolata, Ticino gibi sadece birkaç bölgede üretiliyordu. 19. ve 20. yüzyılın başlarında, aşağıdaki çikolata fabrikaları kuruldu: 1819 - Vevey'deki Cailler (bugün Nestlé) 1826 - Favarger Versoix, Cenevre Kantonu'nda 1826 - Serrières'de Suchard (bugün Kraft Foods) 1830 - Kohler Lozan'da (bugün Nestlé) 1836 - Zürih'te Sprüngli, şirket 1892'de Confiserie Sprüngli ve Lindt & Sprüngli olarak ikiye ayrıldı. 1852 - Luzern'de Maestrani (bugün Flawil'de) 1862 - Le Locle'de Klaus 1867 - Lozan'da Peter (bugün Nestlé) 1879 - Lindt Bern'de (bugün Lindt ve Sprüngli) 1887 - Frey içinde Aarau (bugün Migros) 1899 - Tobler Bern'de (bugün Kraft Foods) 1901 - Villars sur Glâne'deki Chocolat de Villars 1908 - Schwyz'de Felchlin 1928 - Lugano'da Stella SA (1987 Giubiasco) 1929 - Courtelary'de Camille Bloch 1932 - İsviçre Alpleri'nde küçük bir kasabada Teuscher 1932 - Kreuzlingen'deki Bernrain 1933 - Wallisellen'de Chocolats Halba (bugün Coop) 1934 - Toggenburg'da Kägi Söhne AG 19. yüzyılın ikinci yarısında İsviçre çikolatası yurtdışına yayılmaya başladı. Daniel Peter tarafından Vevey'de sütlü çikolatanın icadı ve Rodolphe Lindt tarafından yapılan konçlama icadı bununla yakından bağlantılıydı. küçükresim|Chocolat de Villars'ın bir İsviçre çikolatası örneği İsviçre çikolatası markaları Alprose Barry Callebaut Cailler Camille Bloch Chocolat Frey Chocolats Halba Chocolats+Croisier Favarger Kägi Söhne Läderach Lindt & Sprüngli Maestrani Max Felchlin Nestle Ovaltine Confiserie Sprüngli Teuscher Villars Maître Chocolatier Kaynakça Kategori:İsviçre ekonomisi Kategori:İsviçre mutfağındaki şekerlemeler Kategori:İsviçre mutfağı Kategori:İsviçre çikolatası Kategori:İsviçre'nin ekonomik tarihi
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri