250px|küçükresim Italian ice, tatlı bir dondurulmuş meyveli buzdur. Meyve (genellikle konsantreler, meyve suyu, püreler) veya diğer doğal ve suni gıda tatlandırıcılar ile yapılır. İtalyan buzu, sorbet ve kar konisine benzer, ancak Amerikan usulü şerbetten farklıdır. Yumurta beyazı içerebilse de, süt veya yumurta içeriği içermez. Muhtemelen Sicilyalı granitadan, İtalyan göçmenlerin ABD'ye getirmiş olabileceği ilgili bir tatlıdan türemiştir. Ortak tatlar arasında mavi ahududu, kiraz, limon, mango, portakal, çilek, karpuz ve böğürtlen gibi çeşitli diğer tatlar bulunur. İtalyan buzu, Philadelphia metropolitan bölgesinde (yani Delaware Valley ve South Jersey) de "su buzu" olarak bilinir. İtalyan buzu gibi, su buzu da benzer şekilde İtalyan göçmenler tarafından Philadelphia'ya getirilen granitadan türetilmiştir. Kaynakça Ayrıca bakınız Hawaii buzlu meyvesi, Hawaii tatlısı Cornetto, İtalyan dondurma konisi Granita, kısmen donmuş su, tatlandırıcılar ve bazen şekerden yapılmış bir Sicilya tatlısı Roma dondurması, İtalyan usulü dondurma Kategori:İtalyan mutfağındaki tatlılar Kategori:İtalyan-Amerikan mutfağı Kategori:Buz bazlı tatlılar Kategori:Meyveli tatlılar