Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

James Watts

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
James Watt , 19 Ocak 1736'da doğdu, Heathfield Hall, Birmingham yakınında, Warwick, İngiltere), İskoç mühendis ve mucit. Büyük ölçüde kendi kendini yetiştirmiş olmasına rağmen, erken yaşta enstrüman yapımcısı olarak ve daha sonra Forth ve Clyde Kanalı'nda mühendis olarak çalışmaya başladı. Watt'ın Thomas Newcomen'in buhar motorunda yaptığı en büyük gelişme, gizli ısı kaybını azaltan ve verimliliğini büyük ölçüde artıran ayrı bir yoğunlaştırıcının (1769) kullanılmasıydı. 1775 yılında Matthew Boulton'la birlikte yeni motorunun üretimine başladı. 1781'de orijinal motorun yukarı-aşağı hareketinin yerine dönme hareketini (güneş ve gezegen dişlisi olarak adlandırılan) ekledi. 1782 yılında pistonun hem ittiği hem de çektiği çift etkili motorun patentini aldı. Bu motor, pistonu kirişe sıkı bir şekilde bağlamak için yeni bir yöntem gerektiriyordu; bu sorunu 1784'te piston çubuğunu dik bir hareketle yönlendiren bağlı çubukların düzenlenmesiyle çözdü. Motorun hızının otomatik kontrolü için santrifüj regülatörünü uygulaması (1788) ve bir basınç göstergesini icat etmesi (1790), Sanayi Devrimi için çok büyük sonuçları olan Watt motorunu neredeyse tamamladı. Beygir gücü kavramını ortaya attı; Bir güç birimi olan watt onun adını almıştır,aynı zamanda 1. Dünya savaşı sırasında şizofreni gibi hastalıkların tedavisinde kullanılan oldukça tehlikeli olan lobotomi ameliyatlarında bir süre nörolog walter freeman ile çalıştıktan sonra lobotomi mağdurlarından dolayı işinden pişman olup istifa etmiştir.25 Ağustos 1819 yılında hayata gözlerini yummuştur
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri