Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Jiangsu mutfağı

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
[[Dosya:Squirrel fish.jpg|küçükresim|sağ|"Sincap balığı" , Jiangsu-Suzhou şehrinin özel bir yemeğidir.]] küçükresim|sağ|"Aslan Kafası" , Huaiyang yöresine ait domuz etli köfte çeşididir. Jiangsu mutfağı ya da Su mutfağı , Çin'in Jiangsu eyaletinin bölgesel mutfağıdır. Çin'in "Sekiz Büyük Mutfağı" (八大菜系, Bā Dà Cài Xì)'ndan birini oluşturur. Genel olarak, Jiangsu yemekleri, lapa gibi olmadan veya parçalanmadan yumuşak olarak karakterize edilebilen bir dokuya sahiptir. Buna ek olarak, Jiangsu mutfağı da ısıtma sıcaklığına odaklanmaktadır. Örneğin, et oldukça yumuşaktır, ancak alındığında kemikten ayrılmaz. Jiangsu deniz kenarında olduğu için balık çok yaygın bir bileşendir. Jiangsu mutfağının diğer bir özelliği ise her yemeğin eşleşen rengi ve şekline vurgu yaparak ve lezzeti iyileştirmek için çorba kullanarak mevsimlere göre bileşenlerin katı seçimidir. Günümüz Şanghay Belediyesi eskiden Jiangsu'ya aitti ve tarihi boyunca Jiangsu kültüründen çok etkilenmiştir, o yüzden Şanghay mutfağı da bazen Jiangsu mutfağının bir parçası olarak sınıflandırılır. "Jiangsu mutfağı" kapsamına giren çeşitli yöresel mutfaklar mevcuttur. Bu yörelerden biri olan Huaiyang mutfağı ( / 淮揚菜, Huáiyáng cài), başta Huai'an, Yangzhou ve Zhenjiang şehirleri olmak üzere Huai ile Yangtze nehirlerinin alt kısımlarındaki bölgeye aittir; Çinli mutfak çevrelerinde yaygın olarak Jiangsu mutfağının en popüler ve en nüfuzlu tarzı olarak görülür. Diğer yöreler ise şöyledir: Nankin yöresi: Yemekleri, nehir balığı / karides ve ördek içeren yemekler ile eşit bir tadı ve eşleşen renkleri vurgular. Nantong yöresi: Nantong, yerel Hao Nehri, Yangtze Nehri ve Sarı Deniz'in kesişim noktasında yer aldığı için, yemekler çeşitli deniz ürünlerini kapsayan bileşenlerinde tazelik lezzetini vurgular. Suzhou yöresi: Malzemelerin seçimi vurgulanır. Nankin tarzı mutfağa göre daha güçlü bir tadı ve Jiangsu mutfağının diğer çeşitlerinden daha tatlı olma eğilimi vardır. Wuxi yöresi: Wuxi'nin Tai Gölü'ne yakınlığı, mutfağının çok çeşitli tatlı su ürünlerinden faydalandığı anlamına gelir. Ayrıca bakınız Kaynakça Kategori:Jiangsu'da kültür
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri