Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Jokpyeon

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
Jokpyeon Kore mutfağı'nda bulunan; inek paçası (ana malzeme) ve diğer kollajen içerikli inek başı, derisi, kuyruğu ve domuz başı gibi bölgelerin uzun süre suda kaynatılmasıyla hazırlanan bir yemektir. İsim büyük ölçüde ineğin paçalarına dayanıyor, bu da jok (, ) ve pyeon'dan (, tteok) oluşan adını açıklıyor. Jokpyeon bazen benzer görünüm ve özelliklerden dolayı tahıl nişastasından yapılan bir Kore jöle kategorisi olan muk olarak sınıflandırılır. Hazırlanış İnek başı, deri, kuyruk ve domuz başı gibi ince parçalanmış inek paçaları ve yüksek kolajen içerikli diğer bölgeler suda uzun süre kaynatılır. Bölgeler, uzun süre kaynarken, eriyen ve soğuduğunda katılaşan kolajen ile birlikte gelen büyük miktarda tendon içerir. Bazen yemeğe daha fazla doku kazandırmak ve lezzeti arttırmak için dana ön sapı veya sülün eti eklenir, bu durumda bu etler bir veya iki saat sonra çıkarılır ve daha sonra kullanılmak üzere ayrılır. Et ve kıkırdakla birlikte ancak kemikler olmadan haşlanmış sıvı bir kaba dökülür, ön sap veya sülün eti ile karıştırılır, ince kaya işkembe şeritleri, yumurta garnitürü ve acı biber ile süslenir ve soğumaya bırakılır. Ardından katılaşmış jokpyeon dilimlenir ve cho-ganjang (sirke ile karıştırılmış soya sosu) gibi bir sos veya saeu-jeot (tuzlu karides) ile servis edilir. Çeşitler Jokjanggwa (족장 ​​과) - soya sosu ile renklendirilmiş ve haşlanmış yumurta ile hazırlanmış jokpyeon çeşidi. Yongbong-jokpyeon (용봉 족편) - inek paçaları ve sülün eti ile yapılan jokpyeon çeşidi. (Sülün eti yerine tavuk eti kullanılabilir). Ayrıca bakınız Pyeonyuk Jangajji Muk Bugak Kaynakça Kategori:Kore mutfağı Kategori:Kore mutfağındaki et yemekleri
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri