Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Jöleli ayıcık

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
Jöleli ayıcık (almanca:Gummibär), bazı ülkelerde "jöleli bebek"e benzeyen küçük meyve şekerlemesidir. Oyuncak ayı formasındadır. Şeker kabaca 2 sm (0.8 inç) uzunluğunda ve bir ayı şeklindedir. Jöleli ayı, çeşitli şekil ve renklerde satılan popüler jelatin bazlı şekerlemelerden biridir. Tarihi Bonn'lu bir şekerlemeci olan Hans Riegel, 1920'de Haribo şirketinde başladı. 1922'de Avrupa sokak şenlikleri ve pazarlarında görülen eğitimli ayılar onun için esin kaynağı oldu. O, çocuklar ve yetişkinler için küçük, uygun fiyatlı, meyve aromalı jöleli şeker olan "Dancing Bear"i (Tanzbär) icat etti. Kısa zamanda onun ürünü tüm Avrupaya yayıldı ve tüketilen şekere dönüştü. Çeşitler ve tatlar küçükresim|upright=1.4|Jöleli ayıcıklar Jöleli ayıların başarısı sonucunda, yüzükler, solucanlar, kurbağalar, yılanlar, hamburgerler, kirazlar, köpekbalıkları, penguenler, su balığı, ıstakozlar, ahtapotlar, elmalar, şeftaliler, portakallar, hatta Ampelmännchen ve Şirinler gibi hayvanlara ve diğer nesnelere benzeyen birçok jöleli şekerler de üretildi. Üreticiler standart şeker boyutundan küçük olanlardan birkaç kilo ağırlığında ayılara kadar çeşitli boyutlar sundu. Malzemeleri Geleneksel ayı şekerleri, jelatin, şeker, glikoz şurubu, nişasta, aroma, gıda boyası, sitrik asit karışımından yapılır. Bununla birlikte, tarifler vejetaryenler veya dini yasalara göre değişir. Sığır, domuz veya az miktarda balık jelatini ile yapılan jöleli ayılar vejetaryenler ve et yemeyenler için uygun değildir. Domuz jelatini, ya da herhangi bir dinde kesilmesi kabul edilmeyen hayvanlardan olanlar koşer ya da helal diyet yasalarına uymuyor. Türkiye'de bulunan fabrikasında Kervan Gıda ve Haribo sığır jelatinli helal ayılar ve diğer tatlılar üretmektedir. Ayrıca, bazı jöleli ayılar, jelatin yerine pektin veya nişasta ile yapılır; bu da vejetaryenler için uygundur. Ekşi jöleli ayılar, normallerinden daha büyük ve daha hamardır, daha yumuşak bir dokuya sahiptirler. Ekşi bir lezzet üretmek için fumarik asit veya diğer asit içerik maddeler kullanılır. Bazı üreticiler, jelatin yerine nişasta dayalı farklı bir dokuya sahip ekşi ayılar üretmektedir. Kaynakça Ayrıca bakınız Haribo Ayıcık
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri