Kabak pilavı veya kabaklı pilav, Rize, Trabzon ve Artvin illerine özgü bir pilav yemeğidir. Yapımı Kabak pilavının yapımında pirinç, kabak, tuz ve yağ kullanılır. Pirinç bir kaşık tereyağı ile hafifçe kavrulduktan sonra üzerine bir buçuk bardak su dökülür ve beş dakika kaynatılır. Sonrasında soyulan kabaklar tavla zarı boyutunda doğranarak pilava ilave edilir. Daha sonra karışım pirinçler göz göz olana kadar kısık ateşte pişirilir. Kıvamına ulaşan pirinçler bir kez karıştırıldıktan sonra yarım saat dinlendirilir. Servis yapılmadan önce pilavın üstüne şeker dökülür. Şeker yoksa pilava tatlandırıcı olarak pekmez veya bal da eklenebilir. Geleneksel olarak geniş bir pilekinin içinde hazırlanır. Kaynakça Kategori:Rize mutfağı Kategori:Trabzon mutfağı Kategori:Artvin mutfağı Kategori:Laz mutfağı Kategori:Türk mutfağındaki pirinç pilavları