Kadayıflı muhallebi Türk mutfağından muhallebi ile yapılan bir tür sütlü tatlıdır. Muhallebi yerine kakaolu ve ya meyveli puding de kullanılabilir. Yapım Tel kadayıf hamuru şekerle birlikte kısık ateşde karıştırarak tereyağında kavrulur. Kadayıflar soğurken küçük bir tencerede şeker, yumurta, un, nişasta, vanilya ve süt muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Soğumuş muhallebiye krem şanti çırparak ilave edilir. Kadayıflar dikdörtgen bir tepsiye alınır ve muhallebi üzerine yayılır. Kalan kadayıflar ile süslenir ve buzdolabında katılaşana kadar bekletilir. Kaynakça Kategori:Kadayıflı tatlılar Kategori:Türk mutfağındaki kadayıflı tatlılar Kategori:Türk mutfağındaki sütlü tatlılar