Kakigōri , şurup, tatlandırıcı ve genellikle buharlaştırılmış süt veya yoğunlaştırılmış sütle tatlandırılan bir Japon buz tatlısıdır. Kōrikoppu ismindeki cam bardağın içinde servis edilir. Sokaklarda satılan kakigōri, ayrıca festivallerde, marketlerde, kafelerde ve restoranlarda da satılır. Sıcak yaz aylarında, Japonya'nın hemen hemen her yerinde kakigōri satılır. Özellikle yaz festivallerinde ve fuarlarında yakisoba, takoyaki ve pamuk şeker kadar popülerdir. Bazı dükkanlar dondurma ve şekerli kırmızı fasulye ezmesi veya tapyoka incilerle servis yapmaktadır. Popüler aromalardan bazıları çilek, kiraz, limon, yeşil çay, üzüm, kavun, "Blue Hawaii", tatlı erik ve renksiz şuruptur. Bazı dükkanlar iki veya daha fazla şurubu birlikte kullanır. Kakigōri'yi tatlandırmak için yoğunlaştırılmış veya buharlaştırılmış süt üzerine dökülür. Shirokuma küçükresim|Shirokuma Shirokuma (白熊 veya しろくま), yoğunlaştırılmış süt, küçük renkli mochi, meyveler ve tatlı fasulye ezmesi (genellikle Azuki fasulyesi) ile tatlandırılmış buzdan yapılmış bir kakigōri türüdür. Mandalina, kiraz, ananas ve kuru üzüm shirokuma yapımında sıklıkla kullanılır. Ayrıca bakınız Ais kacang Baobing Es campur Halo-halo Namkhaeng sai Patbingsu Piragua Kaynakça Dış bağlantılar http://www.mujyaki.co.jp/ http://www.pref.kagoshima.jp/yurakukan/ セイカ食品株式会社:南国白くま http://www.yamakataya.co.jp/ You can eat a polar bear in Kagoshima Rocket NEWS 24 Kategori:Japon mutfağındaki tatlılar Kategoriondurulmuş tatlılar Kategori:Buz bazlı tatlılar