Kalacoş bir çeşit tirittir. Osmanlı mutfağında yapılmaktadır. Keledoş ve kelecoş ile benzer isime sahip olsa da yapımı farklıdır. Malzemeleri; tandır ekmeği, tereyağı, soğan, kurut, kavurma, kuru reyhan, kırmızı toz biberdir. Soğan ve et tavada kızardıktan sonra ılık suda eritilen kurut karışıma eklenir. Kaynatılır. Servis edilirken parçalara ayrılmış tandır ekmeğinin üzerine dökülür. Üzerine reyhan ve pul biber eklenir. Yörelere Göre Çeşitleri Gümüşhane Kalacoşu Mercimek ve etle yapılan çeşididir. Bingöl Keldoş Malzemeleri; un, yoğurt, kuru çökelek, sarımsak, tuz, tereyağıdır. Kaynakça Kategori:Osmanlı mutfağındaki et yemekleri Kategori:Türk mutfağındaki et yemekleri Kategori:Gümüşhane mutfağı