Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kaniv Tabiatı Koruma Alanı

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
Kaniv Tabiatı Koruma Alanı , Dinyeper Nehri'nin sağ kıyısının bir bölümünü ve nehrin kendisinde bulunan iki taşkın yatağı adasını kapsayan Ukrayna'nın koruma altındaki bir doğa koruma alanıdır. Koruma alanı, Ukrayna'nın merkezinde, Dinyeper Yaylası'nın kuzeydoğu kenarı boyunca uzanmaktadır. Değerli orman bozkırlarını ve taşkın yatağını korumak için kurulmuştur. Alan, Paleolitik döneme kadar tarihlenen kültürler tarafından miras bırakılan arkeolojik kalıntıların bolluğu ile meşhurdur. Koruma alanı, Taras Shevchenko National University of Kyiv'in bir birimidir ve Çerkası Oblastı sınırları içinde yer almaktadır. Topografya Dinyeper'in sağ yakasındaki (batı tarafı) tepeler ormanlıktır ve koruma alanının büyük bir bölümünü oluşturmaktadır. En büyük taşkın yatağı adaları Kaniv Rezervuarındaki Yılanlı Adalar (116 ha), Dinyeper'deki Shelest Adası (394 ha) ve Dinyeper'deki Kruglik Adası'dır. Koruma alanının sınırları çevresinde 1.353 hektarlık bir koruma bölgesi bulunmaktadır. Koruma alanı ilk olarak 1923'te Ulusal Orman Bozkır Koruma Alanı olarak kuruldu ve 1986'da bugünkü şeklini almadan önce kontrolünde birkaç değişiklik meydana geldi. sol|küçükresim|300x300pik| Koruma alanındaki taşkın yatağı adaları İklim ve ekolojik bölge Kaniv'in iklimi nemli karasal iklim, sıcak yaz (Köppen iklim sınıflandırması (Dfb)) ile karakterize bir iklimdir. Bu iklim, büyük mevsimsel sıcaklık farklılıkları ve ılık bir yaz ile karakterizedir (en az dört ay, ortalama üzerinde geçer ancak üzerinde ortalama sıcaklığa ulaşan bir ay bulunmaz). Kaniv Tabiatı Koruma Alanı, Orta Avrupa karma ormanları ile Doğu Avrupa orman bozkırı ekolojik bölgeleri arasındaki geçiş bölgesi arasında yer alır. Flora ve fauna Koruma alanının %85'i ormanlıktır, karaağaç ve meşe koruma alanında görülen en yaygın ağaçlardır. Hayvanlar arasında, karaca, porsuk ve sansar gibi tipik orman bozkırı hayvanları görülür. Alanda 233 kuş türü kaydedildi. Halka açık kullanım Bir tabiatı koruma alanı olduğu için Kaniv'in birincil amacı, doğanın korunması ve bilimsel çalışmalardır. Bazı kültürel ilgi noktalarına, Ukraynalı şair Taras Şevçenko'nun anıtının bulunduğu Taras Tepesi'ne halkın erişimi mümkündür. Koruma alanı ayrıca, paleontoloji, arkeoloji, ormancılık, botanik, zooloji ve Kaniv Tabiatı Koruma Alanı'nın tarihi ile ilgili 2.000 parçadan sergiyi içeren halka açık bir Doğa Müzesi'ne ev sahipliği yapmaktadır. Müzedeki iki oda, Ukraynalı bilim insanı Mykola Biliashivsky onuruna düzenlenmiştir. Koruma alanının personeli, koruma alanı boyunca üç ekolojik tur rotasında halka rehberli turlar düzenlemektedir; bu rotalar sadece yaz aylarında açılmaktadır. Tesis bünyesinde sınırlı konaklama imkanı da mevcuttur. Ayrıca bakınız Ukrayna'daki Doğa Koruma Alanlarının listesi (sınıf Ia koruma alanları) Kaynakça Dış bağlantılar OpenStreetMap.org'da Kaniv Tabiatı Koruma Alanı'nın Sınırları Kategori:Ukrayna'daki doğa koruma alanları
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri