küçükresim|Yoğurtlu karalahana sarması Karalahana sarması ya da karalahana dolması kara lahana yaprağının içerisine bulgur ya da pirinç başta olmak üzere yöresine göre değişen diğer iç malzemeleri konarak yapılan bir yemektir. Kıymalı sarma şeklinde yapılır. Malzemeler karıştırılarak harmanlanır. Daha sonra haşlanmış kara lahana yaprağı ile sarılır. Sonra kısık ateşte pişirilir. Üzerine yoğurt konularak yenir. Türkiye'de Yörelere Göre Çeşitleri Ordu Mısır Unlu Karalahana Sarması Ordu'da mısır unu konularak yapılan karalahana sarmasıdır. Trabzon Mısır Yarmalı Karalahana Sarması Trabzon'da yapılan karalahana sarmasıdır. Giresun Etli Pancar (Karalahana) Sarması Giresun'da yapılan karalahana sarmasıdır. Rize Karalahana Sarması (Zeytinyağlı Sarma ) Rize'de zeytinyağı kullanılarak yapılan karalahana sarmasıdır. Ordu Zeytinyağlı Karalahana Sarması Ordu'da zeytinyağı kullanılarak yapılan karalahana sarmasıdır.Ordu Zeytinyağlı Karalahana Sarması / Ordu Zeytinyağlı Pancar Sarması 26.07.2023 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır. Artvin Karalahana Sarması Artvin'de yapılan karalahana sarmasıdır. Düzce Karalahana Sarması Düzce'de yapılan karalahana sarmasıdır. Zonguldak Bıldırcınlı Karalahana Sarması Zonguldak'ta yapılan karalahana sarmasıdır. Ayrıca bakınız Beyaz lahana sarması Sarma Karalahana çorbası Guliya Kaynakça Kategori:Türk mutfağındaki dolma ve sarmalar Kategori:Karadeniz mutfağı Kategori:Rize mutfağı Kategori:Artvin mutfağı Kategori:Laz mutfağı