Karaorman Pastası, Almanya'da 1930'lardan beri yapılan ve zaman içerisinde dünya çapında bir şöhrete kavuşan kremalı geleneksel Alman pastasıdır. Standart malzemeleri; vişne likörüyle ıslatılmış çikolata bisküvileri, vişne, krema ve rendelenmiş çikolata parçacıklarıdır. Kökeni tam olarak bilinmemekle birlikte Almanya'nın Kara Orman bölgesinden çıktığı düşünülmektedir. İsim Pastanın ismiyle ilgili Kara Orman yöresinde üç alternatif teori vardır. İlkine göre pasta kalıbı çikolatalı olduğundan ve üstünde çikolata parçacıkları bulunduğundan kara bir ormanı anımsatır ve bu yüzden bu isim verilmiştir. İkincisine göre pastanın içinde vişne likörü (Kirschwasser) bulunmasından ve bu içeceğin Kara Orman'a ait olmasından dolayı pastaya bu ad verilmiştir. Üçüncü teoriye göre pastanın eski adı olan Schwarzwaldtorte'nin Schweiz (İsviçre) kelimesinden türemiş ve oraya ait olduğudur. Kaynakça Dış bağlantılar Kategori:Baden mutfağı Kategori:Çikolatalı tatlılar Kategori:Alman mutfağındaki kekler Kategori:Alman pastaları Kategori:İçkiden yapılan yemekler