Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kaynatılmış pirinç

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
200px|thumb Kaynatılmış pirinç (aynı zamanda dönüştürülmüş pirinç ve kolay pişirilmiş pirinç olarak da adlandırılır) kabukta kısmen kaynatılmış pirinçtir. Bunun üç temel adımı ıslatma, buharlama ve kurutmadır. Bu adımlar ayrıca pirinci elle işlemeyi, beslenme profilini arttırmayı ve dokusunu değiştirmeyi kolaylaştırır. Dünyanın çeltik üretiminin yaklaşık% 50'si kaynatılıyor. Bu, Hindistan, Bangladeş, Pakistan, Myanmar, Malezya, Nepal, Sri Lanka, Gine, Güney Afrika, İtalya, İspanya, Nijerya, Tayland, İsviçre, ABD ve Fransa gibi dünyanın birçok bölgesinde uygulanmaktadır. Pilav, kaynatılmadan sonra el ile parlatılması (kepçenin tabakasının çıkarılması) daha kolay olmakla birlikte, kepçenin biraz yağlı hale gelmesi ve makinenin tıkanmasına neden olması nedeniyle mekanik işlemenin zorlaşması daha zordur. En çok kaynatılmış pirinç beyaz pirinçle aynı şekilde öğütülür. Kaynatılma besinleri, özellikle de thiamini, kepekten endosperme, kaynatılmış beyaz pirinç% 80 besinsel olarak kahverengi pirinçle benzerdir. Bu nedenle, kaynatma işlemi 20'li yılların başlarında Kuzey Amerika pirinç yetiştiricileri tarafından benimsenmiştir. Yarı kaynatılmış pirinçteki nişastalar jelatinleşir, daha sonra soğutulduktan sonra yeniden toplanır. Jelatinizasyon yoluyla, amiloz molekülleri, nişasta granül ağından süzülür ve tam olarak hidratlandığında maksimum viskozitede bulunan granüllerin dışındaki sulu ortama yayılırlar. Yarım kaynatılmış pirinç çekirdekleri tamamen jelatinleştiğinde saydam olmalıdır. Soğutma, amiloz moleküllerinin birbiriyle yeniden birleştiği ve sıkı bir şekilde paketlenmiş bir yapı oluşturduğu retrogradasyonu getirir. Bu, bir prebiyotik olarak davranabilen ve insanlarda iyi bir sağlığa yararlı olabilecek tip 3-dirençli nişastanın oluşumunu arttırır. Ancak, bu aynı zamanda çekirdekleri daha sert ve camsı yapar. Kaynatılmış pirinç pişirmek için daha az zaman alır ve daha sıkı ve daha az yapışkan olur. Kuzey Amerika'da kaynatılmış pirinç ya satıştan önce kısmen ya da tamamen önceden pişirilmişdir. Çinko veya demir gibi mineraller eklenir ve diyette potansiyel biyoyararlanımları artar. Beslenme transferinin grafik tasviri Kaynakça Kategori:Pirinç Kategori:Pirinç yemekleri Kategori:Pirinç türleri
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri