Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kepler (ay krateri)

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
sol|küçükresim|247x247pik|Mineral işleme sonrası Kepler alanı (VDVF-gündüz edinimi) [[Dosya:AS12-52-7745.jpg|sağ|küçükresim|Apollo 12'den elde edilen Kepler (NASA fotoğrafı)]] Kepler, batıda Oceanus Procellarum ile doğuda Mare Insularum arasında uzanan bir ay çarpma krateridir. Güneydoğuda Encke krateri bulunur. Kepler, adını 17. yüzyıl Alman astronomu ve matematikçisi Johannes Kepler'den almıştır. Genel özellikler Kepler, çevredeki Ay denizi'ni kaplayan belirgin ışın sistemi ile dikkat çeker. Işınlar, diğer kraterlerden gelen ışınlarla örtüşerek 300 kilometreden fazla uzanır. Kepler, yüksek kenarının dışını çevreleyen küçük bir püskürme siperine sahiptir. Dış duvar tam dairesel değildir ve hafif çokgen şekillidir. Kepler'in iç duvarları eğimlidir ve hafifçe teraslı olup, engebeli bir zemine ve küçük bir merkezi yükseltiye doğru alçalır. Tycho'dan gelen ışınlardan biri Oceanus Procellarum boyunca uzandığında bu kraterle kesişir. Bu durum, Giovanni Riccioli kendi ay terminoloji sistemini oluştururken krater adının seçilmesinde faktördü çünkü Kepler üç gezegen hareket yasasını tasarlarken Tycho Brahe'nin gözlemlerini kullandı. Riccioli'nin haritalarında bu kratere Keplerus, çevredeki daha yüksek albedolu arazinin eteğine Insulara Ventorum adı konuldu. Kepler krateri, Belirgin ışınları nedeniyle Kopernik Sistemi'nin parçası olarak haritalanmıştır. Uydu kraterleri Geleneksel olarak bu özellikler ay haritalarında, harfin krater göbeğinin Kepler'e en yakın tarafına yerleştirilmesiyle tanımlanır. Kaynakça Kategori:Ay kraterleri Kategori:Johannes Kepler
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri