Kepse veya mahbus (مكبوس), ortak bir tabakta servis edilen karışık bir pirinç yemeğidir. Kökeni Suudi Arabistan'a dayanmakla birlikte genellikle Arap Yarımadası'ndaki ülkelerde de ulusal bir yemek olarak kabul edilmektedir. Yemek pilav ve et ile yapılır. Suudi Arabistan, Kuveyt, Bahreyn, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman, Yemen, Lübnan ve Suriye gibi ülkeler ile İran'ın Ahvaz bölgesi, İsrail'deki Necef Çölü ve Türkiye'nin Hatay ilinde sıklıkla bulunabilir. Kaynakça Kategori:Orta Doğu mutfağı Kategori:Suudi Arabistan mutfağı Kategori:Yemen mutfağı Kategori:Kuveyt mutfağı Kategori:İsrail mutfağı Kategori:Filistin mutfağı Kategori:Ürdün mutfağı Kategori:Birleşik Arap Emirlikleri mutfağı Kategori:Bahreyn mutfağı Kategori:Katar mutfağı Kategori:Umman mutfağı Kategori:Ulusal yemekler Kategoriirinç yemekleri