Kesme kadayıf, bir çeşit kadayıf tatlısıdır. Yörelere Göre Çeşitleri Erzincan Kesme Kadayıfı Erzincan Kesme Kadayıfı yapılırken ilk önce ev tipi yoğurt, tam yağlı süt, yumurta, bitkisel sıvıyağ, limon suyu, tereyağı, sirke, ayçiçek yağı, tuz, sert beyaz buğday unu, kabartma tozu ve karbonat kullanılarak hamur elde edilir. Bu hamur açılır ve yufka elde edilir. Sonra yufkalar ince kesildikten sonra arasına ceviz içi konulur. Pişirilip üzerine şerbet dökülür. Erzincan Kesme Kadayıfı 21.05.2021 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır. Çankırı Kesme Kadayıfı Çankırı Kesme Kadayıfı 23.01.2023 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır. Kaynakça Kategori:Türk mutfağındaki şerbetli tatlılar Kategori:Erzincan mutfağı Kategori:Çankırı mutfağı