Türkiye'de kırmızı et üretimi 2023 yılında yüzde 8,8 arttı. Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, geçen yıl kırmızı et üretimi, bir önceki yıla göre yüzde 8,8 artarak 2 milyon 384 bin 47 ton oldu. 2022'de sığır eti üretimi yüzde 6,2 artarken 1 milyon 670 bin 606 ton, koyun eti üretimi yüzde 16,3 artarak 569 bin 66 ton, keçi eti üretimi yüzde 11,3 artışla 128 bin 989 ton, manda eti üretimi de yüzde 13,3 artarak 15 bin 386 ton oldu. Toplam kırmızı et üretimi 2014 yılında 1 milyon 123 bin 59 ton iken 2023'te 2 milyon 384 bin 47 tona yükseldi. Kırmızı et üretiminin büyük bir kısmını sığır eti oluştururken koyun eti, keçi eti ve manda eti de üretimde pay sahibi oldu.