Kizlyarka - üzüm votkası. İsim, Kizlyar (modern Dağıstan'ın kuzeyi) kentinden geliyor. İçindeki alkol oranı %40 ile %45 arasında değişir. İçecek Kizlyar Konyak Fabrikası'nda yapılır. Özellikler Kizlyarka meşe fıçılarda tutulur ve daha sonra sarı bir renk alır. İçeceğin gücü %40-45'dir. Üretim yöntemine göre Kizlyarka, moonshine benzer. Alkol, üzümün damıtılmasıyla, bir buçuk yıl kadar varillerde yaşlanır, bundan sonra şeker şurubu eklenir. Şişeleme işleminden önce su eklenir ve %40'a kadar ayarlanır. Üç çeşit Kizlyarka vardır: 1) «Özgün» — yaşlı içecek değil. Alkol içeriği %40'tır; 2) «Geleneksel» — Bir meşe fıçıda 7 ay kaldı. Alkol içeriği %40'tır; 3) «Olgun» — Bir meşe fıçıda 18 ay kaldı. Alkol içeriği %45'tır. Tarih Bu içeceğin 1657'den beri Kizlyar'da üretildiğine inanılmaktadır. 1731'den beri, Rusya'da yapılan meyve votkası Kizlyar votka veya kizlyarka olarak anılmaktadır. Üzüm alkolünden votka üretimi için reçete Fransa'dan getirildi. Özel cins üzümleri kullanarak içeceği hazırlamak için. Kaynakça Kategoriağıstan Kategori:İçki markaları Kategori:İçki şirketleri Kategori:Votka