Kömbe kurabiyesi, Türk mutfağında yer alan bir kahke türüdür. Osmanlı döneminden beri yapılmaktadır. Antakya geleneksel mutfağında yer alır. Yörelere Göre Çeşitleri Fırında Pişirilen Konya Kömbesi Hamuru için malzemeleri; ekmeklik buğday unu, ılık su, sıvı yağ, tereyağı, kuru maya ve tuzdur. Üzerine sürülecek karışım için malzemeler; yoğurt ve sudur.Fırında Pişirilen Konya Kömbesi Yağda Kızartılan Konya Kömbesi ile birlikte Konya Kömbesi olarak 24.05.2022 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır. Hatay Kömbesi sağ|küçükresim|250x250pik|Hatay kömbesi Hatay Kömbesi 23.07.2022 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır. Kaynakça Kategori:Hamur işleri Kategori:Osmanlı mutfağındaki kurabiyeler Kategori:Türk mutfağındaki kurabiyeler Kategori:Hatay mutfağı Kategori:Osmaniye mutfağı