Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kombuça

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
sağ|küçükresim|150px| Kavanozda kombu mantarı Kombu Çayı, ilaç olarak kullanılan fermente edilmiş çay. Bakteri ve mayalardan oluşan çayın önemli içeriği Kombucha denilen çay mantarıdır. Doğu Asya'da ortaya çıkmış, Almanya'ya 19.yüzyılın başlarında Rusya üzerinden ulaşmıştır. Mantar, düz bir diske benzer, jelatine benzer bir zardan oluşur. Kombucha mantarı çay ve şekerden oluşan besleyici bir solüsyonun içinde yaşar ve bu sıvı içinde sürekli olarak ürer. Mantarımsı tabaka çayın bütün yüzeyine yayılır ve daha sonra kalınlaşır. Mantar sürekli üreme eğilimindedir. İçeriği Kombu Çayı organik asitler, aktif enzimler, amino asitler ve bu mikroplar tarafından üretilen polifenollerle birden fazla tür ve bakteri içerir. İçerik sadece laboratuvar analizi ile tespit edilebilir. Bitmiş çay aşağıdaki bileşenlerden birini içerebilir: Hafif antibakteriyel olan asetik asit:(C2H4O2) Bütirik asit B vitaminleri Etil alkol Glukonik asit: CHO, (CHOH4) COOH, glikozun oksidasyon ürünüdür. Hyaluronik asit: (C8H15NO6) Laktik asit:(C3H6O8) Folik asit: Pleroylglutamic asit veya (C19H19N7O6) Malik asit (Elma asidi) Mucoitinsülfat asit Oksalik asit Usnik asit:(C18H16O7) Tannic Asit: (C76H52O46) Chondroitinsülfat asit Heparin İçeriğinde etil alkol bulunmakla birlikte, kombu çayı alkolsüz içecek olarak sınıflandırır, % 0.5'ten az alkol içerir. Demleme süresi, daha yüksek oranda şeker ve maya kullanılarak % 1.0 veya % 1.5 gibi alkol oranı daha yüksek çay elde edilebilir. Demlenme süresi ortalama 10 gündür. Kombucha mantarı yerine kombucha kültürü denilmesi daha doğrudur. Keza mantar familyasından olduğu söylense de hiçbir mantarla alakası yoktur. Kombucha öncelikle sindirim sistemini rahatlatması ile bilinir. Kombucha fermantasyonu oda sıcaklığında yapılması tavsiye edilir. Eğer imkân var ise daha sıcak bir ortamda yapılmalıdır. Fermantasyon sırasında kabın ağzı açık olmalı ve etrafında fermantasyonu etkileyecek ekmek ya da meyve gibi etkileyici unsurlar olmalıdır. Kombucha kabını tülbent veya benzeri bir bez ile kapatarak içerisine yabancı maddelerin düşmesi engellenmelidir. Kombucha fermantasyonu sırasında köpük oluşumu olması gayet normaldir ve dokunulmamalıdır. Fermantasyon esnasında asla hareket ettirilmemeli ve sallanmamalıdır. Dış bağlantılar Evde kombucha yapımı Yapımı Hazırlandıktan birkaç saat sonra çayın mikroskobik video görüntüleri İçime hazır çayın video görüntüleri Kombu Çayı Yapımı Kaynakça Kategori:Çay Kategori:Mayalı içecekler Kategori:Harmanlanmış çay
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri