küçükresim|Hanjeongsik Kore mutfağı, Kore Yarımadası ve Güney Mançurya'daki eski tarım ve göçebe geleneklerinin doğal çevre ve farklı kültürel eğilimlerin karmaşık bir etkileşim yoluyla gelişmiştir. Kore mutfağı büyük ölçüde pirinç, sebze ve ete dayanmaktadır. Kimchi hemen hemen her zaman her öğünde servis edilir. Yaygın olarak kullanılan malzemeler arasında susam yağı, doenjang (fermente fasulye ezmesi), soya sosu, tuz, sarımsak, zencefil, pul biber, gochujang (fermente kırmızı biber ezmesi) ve lahana yer almaktadır. Kore mutfağında yemekler genellikle bireysel olarak servis edilir ve her birey kendi yemeğini kendi tabağında ısıtır. Bu yüzden Kore mutfağında sıklıkla ocak veya tavada pişirilen yemekler bulunur. Bu yöntem, yemeklerin daha lezzetli ve taze olmasını sağlar. Kaynakça