küçükresim|Koşari yemeğine ait bir görsel Koshary (, ), ayrıca kushari ve koshari, Mısır'ın ulusal yemeği ve oldukça popüler bir sokak yemeği. 19. yüzyılın ortalarında ortaya çıkan bir Mısır yemeği olan yemek, İtalyan, Hint ve Orta Doğu mutfak öğelerini birleştiriyor. Koshary, pirinç, makarna ve mercimekten yapılıyor, üzerine baharatlı domates sosu ve sarımsak sirkesi ekleniyor ve nohut ve çıtır kızarmış soğanla süsleniyor. Genellikle sarımsak suyu serpilerek servis edilir; sarımsak sirkesi ve acı sos isteğe bağlıdır. Kaynakça Dış bağlantılar Kategori:Afrika mutfağı Kategori:Kuzey Afrika'da kültür Kategori:Mısır'da kültür Kategori:Akdeniz mutfağı Kategori:Orta Doğu mutfağı Kategori:Kuzey Afrika mutfağı Kategori:Mercimek yemekleri Kategoriirinç yemekleri Kategori:Ulusal yemekler Kategori:Mısır mutfağı Kategori:Arap mutfağı