Koyu krema pişirilmiş bir süt veya krema ve yumurta sarısı karışımına dayanan çeşitli mutfak terkipleridir. Ne kadar yumurta veya kıvam arttırıcı kullanılmasına bağlı olarak, muhallebi, ingiliz kreması veya pasta kremasına kadar değişebilir. En yaygın olan koyu krema tatlılar veya tatlı sosu olarak kullanılır ve tipik olarak şeker ve vanilya içerir. Bazen un ve mısır nişastası, pasta kreminde veya krem peyniri olarak eklenir. Koyu krema tatlı bir sos olarak kullanılabilir ve buna göre daha farklı yemekler hazırlanır: tatlılar, mousse, sufle, puding ve kremler. Pastacılık ürünlerinin hazırlanmasında koyu krema yaygın olarak kullanılır: kek üzerine dökülür ve keklere (Napolyon pastası, Boston kremalı pasta) batırılır, ayrıca ekler, profiterol), tart ve tartelette, yumurtalı tart ve diğer tatlılar (pandispanyalı tatlı, chawan-musi, crème brûlée da doldurulur. Ayrıca temelinde, dondurma hazırlanır. Kullanımı Koyu krema içeren tarifler tatlı kategorisinde listelenir ve şunları içerir: Bavyera kremi Boston kremalı pasta bougatsa Kremalı pasta Crème brûlée Krem karamel Koyu kremalı tart Yumurtalı tart pandispanyalı tatlı Turta Yüzen ada (tatlı) Dondurulmuş koyu krema Galaktoboureko Cremeschnitte Muhallebi Natillas Pastel de nata Puding Taiyaki Milföy Vla Zabaione Galeri Kaynakça Ayrıca bakınız Bird's Custard Kategori:İngiliz mutfağındaki tatlılar Kategori:Buharda pişirilmiş gıdalar Kategori:Sütlü tatlılar