240px|küçükresim Kremalı bal, kristalleşmeyi kontrol etmek için işlemden geçirilmiş açık sarı renkli bir baldır. Sıvı baldan daha pürüzsüz ve sürülebilir kıvamdadır. Kremalı bal üretimi için geliştirilen ilk yöntemin patenti 1935'de Elton J. Dyce tarafından alınmıştır. Kremalı bal çok sayıda küçük kristaller içerir, böylece işlenmemiş balda olduğu gibi, daha büyük kristallerin oluşması engellenmiş olur. Kremalı bal, işlenmemiş balda oluşabilecek daha büyük kristallerin oluşumunu engelleyen çok sayıda küçük kristal içermekte ayrıca pürüzsüz sürülebilir bir kıvama sahip bir baldır. Balda kristalleşen glikoz olduğundan ve glikoz kristalleri doğal olarak saf beyaz olduğundan, kremalı bal her zaman aynı çiçekten yapılmış baldan daha açık renklidir. Kaynakça Kategori:Bal Kategori:Arıcılık