Kulak çorbası Türk mutfağında yapılan bir çeşit mantıdır. Bazı yörelerde Kulaklı makarna denilir. Hazırlanan hamurun şeklinin kulağa benzemesinden dolayı bu isim verilmiştir. Osmanlı Mutfağındaki Çeşitleri Mükemmel ve Mufassal Aş Ustası yemek kitabında tarifi verilmiştir. Yörelere Göre Çeşitleri Diyarbakır Kulak Çorbası Diyarbakır Kulak Çorbası Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından 07.06.2022 tarihinde tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır. Antalya Kulak Çorbası Antalya'da yapılan çeşididir. Malatya Kulak Çorbası Malatya'da yapılan çeşididir. Malatya Aya Köfteli Kulak Çorbası Malatya'da yapılan çeşididir. Manisa Cevizli Kulak Manisa'da yapılan çeşididir. Kaynakça Kategori:Türk mutfağındaki çorbalar Kategoriiyarbakır mutfağı Kategori:Osmanlı mutfağındaki çorbalar