Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Küp bulyon

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
küçükresim|Farklı küp bulyonlar Bir bulyon küpü (Kanada ve ABD) veya stok küpü (Avustralya, İrlanda, Yeni Zelanda, Güney Afrika, İngiltere), susuzlaşmış bulyondur (fransız et suyu). Yaklaşık 15mm (1⁄2 inç) genişliğinde küçük bir küp halinde oluşturulmuştur. Genellikle, küçük bir küp şeklinde şekillendirilmiş, kurutulmuş sebzelerden, et stokundan, yağın küçük bir kısmından, monosodyum glutamat, tuz ve baharatlardan yapılır. Vejetaryenlik ve veganlık için farklı türler de yapılmaktadır. Küpden başka, hem granül, hem de toz halinde de mevcuttur. En yaygın türleri sığır eti, tavuk, balık, ördek ve kaz (Fransız ve İsviçre), domuz (Galliya, İrlanda) etleri, ayrıca mantar (Japon mutfağı) ve farklı sebzelerdir. Tarihi Tabletler şeklinde kurutulmuş et stokları, İngiliz yemek yazarı Anne Blencowe taradından 17. yüzyılda tanınıyordu. 19. yüzyılın başlarında (Lefesse, Massué ve Martin) çeşitli Fransız aşçılar bulyon küplerini ve tabletleri patentlemeye çalıştılar, ancak özgünlük eksikliği nedeniyle geri çevrildiler. Nicolas Appert ayrıca 1831'de böyle susuz bulyon önerdi. 19. yüzyılın ortalarında, Alman kimyacı Justus von Liebig et özü geliştirdi, ancak bulyon küplerinden daha pahalıydı. Endüstriyel olarak üretilen bulyon küpleri, 1908'de Maggi, 1910'da Oxo ve 1912'de Knorr tarafından ticarileştirildi. 1913'te,% 59-72 tuz içeriğine sahip en az 10 marka vardı. Şimdiki zamanda da bu markalar dünya genelinde tanınan markalardır. Malzemeler Bir stok küpünün genel bileşenleri şunlardır: tuz, hidrojenasyon yağ, monosodyum glutamat, aroma arttırıcılar, aromalar. Kaynakça Ayrıca bakınız Balık bulyon Hazır çorba Hazır yemek Kolay yemek Kategori:Yemek malzemeleri Kategori:Kuru yiyecekler Kategori:Hazır yemek Kategori:Umami arttırıcılar
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri