Kuru börülce piyazı, kuru börülce ile yapılan bir çeşit piyazdır. Yörelere Göre Çeşitleri Şanlıurfa Lolaz Dürmiği / Şanlıurfa Lolaz Dürümü Kuru börülce (lolaz) haşlanıp üzerine turp, maydanoz, taze nane, yeşil soğan, kapya biber konulduktan sonra üzerine pul biber, çeşitli baharat, tuz ve limon suyu eklenerek hazırlanır. Açık Ekmeğe sarılması suretiyle tüketilir. Şanlıurfa Lolaz Dürmiği / Şanlıurfa Lolaz Dürümü 09.06.2023 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır. Kaynakça Kategori:Gaziantep mutfağı Kategori:Türk mutfağındaki salatalar Kategori:Garnitürler Kategori:Şanlıurfa mutfağı