Kuru köfte (susuz köfte), kıyma, soğan, sarımsak, yumurta, bayat ekmek içi, kimyon, karabiber, maydanoz,sıvı yağ ile yapılan bir tür köftedir. Osmanlı Mutfağındaki Çeşitleri Melceü’t-Tabbâhîn Basılı ilk yemek kitabı Melceü’t-Tabbâhîn'de susuz köfte olarak tarifi vardır. Ali Eşref Dede'nin Yemek Risalesi Ali Eşref Dede'nin Yemek Risalesi kitabında susuz köfte olarak tarifi verilmiştir. Yörelere Göre Çeşitleri Kütahya Kuru Köftesi Kütahya yöresinde yapılan kuru köftedir. Ankara Kuru Köftesi Ankara yöresinde yapılan kuru köftedir. Ayrıca bakınız Türk mutfağındaki köfteler Besmeç Kaynakça Kategori:Osmanlı mutfağındaki et yemekleri Kategori:Türk mutfağındaki köfteler