Kurutulmuş taze fasulye yemeği , kurutulmuş taze fasulye ile yapılan yemektir. Zeytinyağlı, etli ya da kıymalı kurutulmuş taze fasulye şeklinde farklı çeşitleri vardır. Yörelere Göre Çeşitleri Denizli Kurutulmuş Taze Fasulye Yemeği Malzemeleri, kurutulmuş taze fasulye, kuşbaşılık kuzu eti, salça, kırmızıbiber, tereyağı, kuru soğan, su, kuru biber, zeytinyağıdır. Bilecik Gök Fasille (Kurutulmuş Yeşil Fasulye) Bilecik'te yapılır. Amasya Kurutulmuş Dilme Fasulye Malzemeleri, kurutulmuş fasulye, kemikli koyun eti, soğan, salça, kırmızı biber, tuz, sarımsaklı yoğurttur. Giresun Fırın Kurusu Fasulye Malzemeleri, kurutulmuş fasulye, soğan, bulgur, haşlanmış kuru fasulye, salça, tereyağı, fındık yağı, tuz ve sudur. Puçuko Kaynakça Kategori:Türk mutfağındaki sebze yemekleri Kategori:Ulusal yemekler Kategori:Fasulyeli yemekler