Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kütle akışı

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
Kütle akışı (kütle aktarımı olarak da bilinir), bir maddenin hareketidir. Fizikte kütle akışı termodinamikteki açık sistemde meydana gelir. Kütle akışı, cismin kesit alanı ve akış hızı ile karakterize edilen belirli bir sınırdan geçişi ölçer. Mühendislik ve biyolojide sırasıyla belirli bir çaptaki silindir veya kan damarından akan akışkan olabilir. Örneğin canlıların dolaşım sisteminde ve bitkilerin ksilem ve soymuk borusundaki suyun taşınmasında kütle akışı olur. Bu durum su moleküllerinin hidrojen bağı ile birbirlerine yanaşması ve damarın duvarına tutunmasına bağlı olarak gerçekleşir. Eğer bir akışkan kabarcığı oluşursa, basınç farkı aktarılmaz, damar tıkanır ve akış durur. Bu emboli olarak adlandırılır. Bu emboliler çekirdeklendikten sonra kılcal damarda kalan su, su buharına dönüşmeye başlar. Kütlesel Akış Ölçer Avantajları Tüm sıvı ve gaz uygulamalarında kullanım DN 1 – DN 300 çap aralığında uygulama Coriolis ilkesi ile doğrudan kütlesel ölçüm Yoğunluk ve sıcaklık ölçümü +/- % 0,1 Ölçüm hassasiyeti (Sıvılar için) +/- % 0,5 Ölçüm hassasiyeti (Gazlar için) Akışkan ile teması olmayan sensör yapısı -220 ... +230 oC sıcaklık aralığında ölçüm Sıfır boş boru mesafesi gereksinim Kütlesel Flowmetre Kullanılabilecek Alanlar = Kütlesel dengeleme prosesleri Agresif, korozif akışkanlar Yoğunluk ve konsantrasyon ölçümü Custody transfer uygulamaları Yüksek parafin içeren ham petrol ve yakıtlar Boru hattı kaçak kontrol uygulamaları Yağ – su ayırım uygulamaları Saf su uygulamaları CO2 ve Azot dağıtım hatları CNG, LPG ve LNG uygulamaları Kaynakça Ayrıca bakınız Akışkanlar dinamiği Kategori:Akışkanlar dinamiği Kategori:Biyoloji taslakları
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri