Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

KVM switch

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
küçükresim|Bir KVM Switch'in sembolik şeması. Sağdaki bilgisayar çevre birimler tarafından kontrol ediliyor. küçükresim|KVM switch KVM Switch (KVM kısaltması Klavye, Video, Mouse kelimelerini temsil etmektedir) birden fazla bilgisayarın erişiminin tek bir klavye, video monitör ve mouse vasıtası ile gerçekleştirilmesini sağlayan bir donanım cihazıdır. Günümüz teknolojisinde 2 Portlu modellerle başlayarak tek bir kutuda 64 bilgisayarın erişimine kadar olanak sağlayan KVM Switch modelleri mevcuttur. Bu sayı genişleme özellikli KVM Switch modellerinin uyumlu bağlantı yapısı ile birbirine bağlanarak çok daha yüksek rakamlara ulaşabilmektedir. Genel sınıflandırma KVM Switchler genel olarak Analog ve Dijital (IP erişimli) olmak üzere iki ana grup altında toplanabilir: Analog KVM Switch: Sadece başındayken bağlı bilgisayarların erişimine imkân veren KVM Switchler "Analog" olarak sınıflandırılır. Kendi içerisinde "Otomatik" ve "Manuel" olarak iki anagrup altında toplayabileceğimiz Analog KVM Switchlerden sadece üzerinde butonlar aracılığı ile geçiş yapılabilenler "Manuel", klavye kısayolları kullanılarak geçiş yapılabilenler ise "Otomatik" olarak sınıflandırılmaktadır. Dijital KVM Switch (IP erişimli): Başındayken bağlı bilgisayarların KVM erişimi sağlanabildiği gibi IP üzerinden uzak erişime de olanak sağlayan KVM switch grubu "Dijital" olarak sınıflandırılmaktadır. Piyasada bulunan bütün dijital KVM switchler OSD (On Screen Display) menüsü üzerinden ve/veya klavye kısa yolları ile ekran geçişi sağladığından "Otomatik" sınıfına dahildirler. Kablolama çeşitliliği Analog ve Digital KVM switchler bağlandıkları bilgisayar ile arasındaki KVM sinyal erişimini sağlayan kablolama türüne göre de iki grup altında toplanmaktadır: Koaksiyel Kablo (coaxial): Monitör kablolarından tanıdığımız kablolama türüdür. Bazı KVM Switch modellerinde her bir bilgisayarın Klavye, Video ve Mouse için üç ayrı kablo kullanılırken, bazı modellerde ise bu üç kablo yerine tek bir özel kablo yapılarak KVM erişimi bu kablo aracılığı ile gerçekleştirilebilmektedir. Piyasada 10m mesafeye kadar bulunabilen bu kabloların mesafe sınırlamasının yanında UTP kablolamaya kıyasla yeterince esnek olmaması, yer kaplaması ve görüntü kirliliğine neden olması gibi dezavantajları bulunmaktadır. UTP Kablo: IP üzerinden data transferi için kullandığımız standart UTP (Cat 5/5e/6) kablolar günümüz teknolojisinde kullanılan KVM Switchlerin kablolaması için de kullanılabilir hale gelmiştir. Genel olarak Dijital KVM Switchlerin birçoğu Analog KVM Switchlerin ise bazıları UTP kablolama desteği ile piyasaya sunulmaktadır. KVM switchler için UTP kablolama türü Koaksiyel kablolama türüne göre mesafe, esneklik, yerden kazanç ve daha düzenli bir yapı sağlıyor olması gibi birçok önemli avantajlara sahiptir. Kaynakça Artifeks Bilişim YouTube Video Kategori:Bilgisayar donanımları Kategori:Giriş/çıkış
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri