Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Laborant

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
küçükresim|200x200pik|Laborant Laborant, sağlık kurumları bünyesindeki çeşitli laboratuvarlarda hastanın durumu ile ilgili olarak, hekimin gerekli gördüğü tıbbi analizleri yapan teknik elemandır. Görevleri Deneyler, analiz ve testler için gerekli olan mikroorganizma kültürleri yetiştirme, boya ve sabitleştirme gibi teknikleri kullanarak salgı sıvılar, hücre, doku ve vücut organlarından örnek hazırlar Analiz için çözelti ve kültür ortamları hazırlar Laboratuvar araç-gereçlerini kullanarak istenilen deney, test ve analizler yapar İşlem sırasındaki gözlemlerini formlara kaydeder Deney, test ve analiz bulgularını rapor eder Laboratuvar araç-gereçlerini temizler, dezenfekte eder,bakımını yapar. Kullanılan alet ve malzemeler Cam ve porselen malzemeler (deney tüpü, pipet, buret, desikatör, huni, mezur, erlent, balon joje, baget) Cihazlar (mikroskop, santrifüj, yarı otomatize sistemler ve otoanalizörler, elektronik terazi, kan sayım cihazı) Kimyasal maddeler Çalışma ortamı ve koşulları Tıbbi laboratuvar teknisyenleri sağlık kuruluşlarının laboratuvarlarında görev yaparlar. Çalışma ortamı temiz ve ilaç kokuludur (kimyevi madde ve ilaç). Görevini genellikle oturarak yaparlar. Tıbbi laboratuvar teknisyeni birinci derece maddelerle (kan, idrar vb.) ve aletlerle ilgilidir, ancak hasta ve hasta yakınları ile de iyi ilişkiler kurmak durumundadır. Bu meslek zaman zaman tek başına, zaman zaman işbirliği halinde çalışmayı gerektirir. Dikkat edilmediği takdirde mikrop bulaşma ihtimali yüksektir. Çalışma alanları ve iş bulma olanakları Tıbbi laboratuvar teknisyenleri, hastanelerde, tıp fakültelerinde, özel tahlil laboratuvarlarında, diğer sağlık kuruluşlarının araştırma merkezlerinde, hıfzısıhha enstitülerinde ve gıda sanayii işletmelerinde çalışabilirler. Meslek Eğitimi Hakkında Meslek eğitimi, üniversitelerin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri bölümünde verilir. Eğitim süresi 2 yıldır. Bu süreçte ağırlıklı olarak görülecek olan bölüm dersleri biyokimya, mikrobiyoloji, histoloji, hematoloji, tıbbi biyoloji ve genetik, klinik immün hematoloji, parazitoloji, histopatoloji, nükleer tıp, immünoloji laboratuvarı, klinik laboratuvar uygulamaları, ilk yardım, halk sağlığı, meslek etiği, meslek esasları, anatomi ve fizyolojidir. Mezun olunduktan sonra kullanılacak olan unvan, Tıbbi Laboratuvar Teknikeri'dir. Kategori:Tıbbi meslekler
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri