[[Dosya:Uyghur Lagman.jpg|küçükresim|Tokyo'da bir Uygur lokantasında servis edilmiş lagman]] [[Dosya:Лагман.jpg|küçükresim|Taşkent'te Özbek lagmanı (Özbekçede lagʻmon)]] Lagman (, lağman; ; , leġmen, ләғмән; , lagman), çekilmiş erişte, et ve sebzeden oluşan bir Orta Asya yemeğidir. Çin'de lātiáozi veya bànmiàn olarak bilinir. ÖzTürkçede L ile başlayan kelimelerin olmaması nedeniyle "lagman" kelimesinin en büyük ihtimalle Çince lamianden türemek üzere yabancı kökenli bir alıntı kelime olduğu düşünülmektedir. Buna rağmen, lagmanın tadı ve hazırlama şekli Uygurlara özgüdür. Lagman, yerel Uygur ve Dungan azınlıklarının bir ulusal yemeği olarak kabul edildiği Kazakistan ve Kırgızistan'da pek popülerdir. Özbekistan'da da tüketilir, ve Kırım Tatarları, kendi mutfaklarındaki lagmanı Özbek kültüründen uyarlamışlardır. Ayrıca bakınız Ramen Cam erişte Kaynakça Kategori:Afgan mutfağı Kategori:Erişte çorbaları Kategori:Erişte yemekleri Kategori:Hint mutfağı Kategori:Kazak mutfağı Kategori:Kırgız mutfağı Kategori:Özbekistan mutfağı Kategoriakistan mutfağı Kategori:Sovyet mutfağı Kategori:Ulusal yemekler Kategori:Uygur mutfağı