Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

LDPE

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
LDPE, Düşük yoğunluklu polietilen (İngilizce Low-density polyethylene'in kısaltması), petrolden meydana gelen bir termoplastiktir. Polietilenin ilk türüdür, Imperial Chemical Industries tarafından yüksek basınçlı proses kullanılarak bağımsız radikal polimerizasyonu yoluyla 1933 yılında üretilmiştir[1]. Bugün de aynı metotla üretilmektedir. Özellikleri LDPE 0,910-0,940 g/cm yoğunluk aralığında tanımlanır. Yüksek oksidasyon etmenleri dışında oda sıcaklığında tepkisizdir. 80°C sıcaklıklarında sürekli ve 95°C de kısa bir süre dayanabilir. Tümüyle esnek yarısaydam ya da opak varyasyonlarla oluşur ve hemen hemen hiç kırılamayacak kadar güçlüdür. Yüksek yoğunluklu polietilenden (HDPE) daha çok dallanma vardır, bundan dolayı moleküller arası bağları zayıftır. Gerilme dayanımı düşük, esnekliği yüksektir. Fiziksel özellikleri En yüksek sıcaklık: 176°F (80°C) En düşük sıcaklık: −58°F (−50°C) Erime noktası : 248°F (120°C) Gerilme dayanımı: 1700 psi (11.7 MPa) Sertlik : SD55 UV rezistans: zayıf Yarısaydam Mükemmel Esneklik Yoğunluk : 0,92 g/cm Uygulamaları LDPE yaygın olarak çeşitli konteyner üretiminde, şişeleri yıkamada, boru üretiminde, bilgisayar parçaları için plastik çanta yapımında, laboratuvar malzemeleri şekillendirmede kullanılır. Özellikle plastik çanta yapımında kullanılır. Diğer ürünler: Tepsiler ve genel amaçlı kaplar Besin saklama ve laboratuvar kapları Korozyona dirençli çalışma yüzeyleri Kaynak olabilen ve işlenebilen parçalarda Esneklik gereken parçalarda Yumuşak ve bükülebilen parçalarda Kartondan tabaka çıkarmada ve içecek kutularını alüminyumla kaplamada Bilgisayar parçalarında, örneğin ekran kartı ve disk sürücüsü Kategori:Plastikler
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri